Home Inbouwen van elektrisch aandrijfsysteem en accupakket.

Inbouwen van elektrisch aandrijfsysteem en accupakket.

Ombouwen van uw sloep naar een elektrisch aandrijfsysteem

Ombouwen van uw sloep of ander type boot naar een elektrisch aandrijfsysteem

EBBM verkoopt niet alleen elektrische motoren, ook voor inbouw, installatie of ombouw naar een elektrisch aandrijfsysteem kunt u bij ons terecht. Of het nu gaat om een sloep ombouwen of een ander type boot: we zetten onze kennis en ervaring graag voor u in. Voor vrijwel alles op het gebied van elektrisch varen bent u bij ons aan het juiste adres: advies, kennis, producten, accessoires, ondersteuning en realisatie. We vertellen u graag meer over onze diensten.

Inbouwen elektrisch aandrijfsysteem

Stel, u heeft een boot die vaart op benzine of diesel en u wilt dit vervangen. Dan kunt u bij ons terecht voor zowel de aanschaf als de inbouw van een nieuwe, elektrische motor. Maar er is nog een reden om het inbouwen of ombouwen van de motor van uw boot aan ons over te laten. Wist u namelijk dat voor diverse merken, waaronder Waterworld geldt dat de inbouw van een motor altijd moet gebeuren door een expert? Anders kunt u geen beroep doen op de garantie.

Ombouw van uw sloep, jacht of motorboot

Een sloep of ander type boot ombouwen naar elektrisch, hoe gaat dat eigenlijk? Het selecteren van de juiste elektromotor hangt af van verschillende factoren. Een van de meest gestelde vragen aan ons is: hoe ver kan ik varen met een elektromotor? Dat hangt voor een groot deel af van uw vaargedrag. Daarom kijken we altijd samen met u naar uw eisen en wensen: waar vaart u, hoelang vaart u gemiddeld, met welke snelheid en nog veel meer. Daarnaast geeft de kracht van uw huidige aandrijving een goede indicatie, voor welke elektromotor het best bij uw situatie past.

 

Wanneer we tot een akkoord komen, starten we met de werkzaamheden. Onze specialisten halen eerst de oude motor uit uw boot en monteren vervolgens de nieuwe elektrische motor en uiteraard ook de accu’s en eventueel verder nog benodigde elektronica. Vanzelfsprekend testen we het nieuwe systeem uitvoerig, zodat we u vele jaren onbezorgd vaarplezier kunnen garanderen.

 

Onderhoud elektrische motor

Heeft u al een elektrische motor? We kunnen u dan helpen met het aansluitschema, het inbouwen van een accupakket en het controleren en zo nodig aanpassen van uw bestaande systeem. Een elektrische motor is duurzaam en laat u niet snel in de steek. Mocht er onverhoopt toch onderhoud of reparatie aan uw elektrische motor nodig zijn, dan kunt u daarvoor bij ons terecht.

Steeds meer booteigenaren stappen over op elektrisch

Uw sloep of ander type boot ombouwen van diesel- en benzine-aandrijvingen naar elektrische aandrijvingen is een specialisme van EBBM. Verduurzaming is één van de meest besproken onderwerpen van onze tijd, en veel gemeentes bijvoorbeeld, nemen maatregelen om elektrisch varen aan te moedigen.

Een elektrische motor als vervanger van een benzinemotor komt dan ook steeds vaker voor. Doordat de techniek achter elektrisch varen de laatste jaren snel verbetert, kiest men steeds vaker voor elektrische aandrijving van de boot. En er zitten nog veel meer voordelen aan een elektrische motor ten opzichte van een benzinemotor. Zo is elektrisch varen zeer stil, onderhoudsarm en milieuvriendelijk. 

EBBM en Van Roeden Watersport

BBM bestaat al sinds 2008. Met onze eigen jachthaven, showroom en reparatieruimte bieden wij een breed scala aan dienstverlening op het gebied van elektrisch varen. Wij verkopen niet alleen elektrische motoren, maar staan ook voor u klaar voor onderhoud, reparatie, advies of een proefvaart.

EBBM is onderdeel van Van Roeden Watersport. Samen met het team van Van Roeden zorgen we voor de uitvoering van in- en ombouw van jachten, motorboten en sloepen. Met onze gebundelde krachten gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Denk bijvoorbeeld aan levering en installatie van apparatuur, vervangen van beslag, navigatieapparatuur, schilder- en lakwerk, antifoulings, onderhoud aan uw motor en nog veel meer. Heeft u werkzaamheden aan uw boot die hier niet bij staan? Neem gerust contact met ons op, we bespreken graag al onze mogelijkheden met u.

Vragen over ombouwen sloep naar elektrisch? Neem contact op!

Wilt u uw sloep ombouwen - of een ander type boot - naar elektrisch? En kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken, dan helpen we u graag op weg, maar u kunt het ook door ons laten uitvoeren. Wat uw wensen ook zijn, neem contact met ons op om ze te bespreken! Bel naar +3185 27 348 38, stuur een e-mail naar info@ebbm.nl of ga naar onze contactpagina.