ePropulsion spirit

ePropulsion-spirit

ePropulsion Spirit elektrische motoren

De ePropulsion Spirit-serie bestaat uit lichtgewicht elektrische buitenboordmotoren met een geïntegreerde accu. Een ePropulsion Spirit motor is gebruiksvriendelijk, stil en betrouwbaar. Kortom, de ideale motor voor vrijwel iedereen met een boot tot een gewicht van ongeveer anderhalve ton.

Stil, efficiënt en krachtig

De ePropulsion Spirit-serie biedt lichtgewicht elektrische motoren die uitblinken in gebruiksvriendelijkheid. De motoren behoren tot de lichtste in hun klasse en vrijwel iedereen kan er direct mee overweg. De Spirit motoren zijn daarnaast ook krachtig, zeer betrouwbaar en nagenoeg onderhoudsvrij. Door de innovatieve techniek bevat een elektrische motor veel minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor en is daardoor minder slijt- en storingsgevoelig.

De uitvoeringen van de ePropulsion Spirit

ePropulsion Spirit motoren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals de Spirit 1.0 Plus en de Spirit 1.0 Evo. De Spirit Evo motoren zijn uitgerust met hydrogeneratie. Deze innovatieve techniek houdt in dat de accu oplaadt door stroming. Als u bijvoorbeeld aan het zeilen bent en de schroef ligt in het water, laadt de accu op. Welke uitvoering van de Spirit u ook kiest:

  • Geschikt voor alle boten tot 1,5 ton.
  • Het vermogen hiervan is te vergelijken met een 3 PK benzine motor.
  • Voorzien van een eenvoudig te demonteren 1276 Wh onzinkbare batterij.
  • Een ePropulsion Spirit motor krijgt u geleverd als compleet pakket. Dit bevat een multifunctioneel display, schroef, accu, oplader en intelligente sleutel.

Lichtgewicht motor en accu

De motor weegt slechts rond de 19 kilo en dat is inclusief accu. De Spirit heeft een geïntegreerde lithium accu op de kop van de motor. Komt de accu onverhoopt in het water terecht, dan blijft deze drijven. Lithium is een lichtgewicht materiaal dat een flinke actieradius biedt: bij een laag vermogen vaart u met een Spirit 1.0 Plus en de Spirit 1.0 Evo zo’n 75 kilometer.

De voordelen van elektrisch varen

  • Fluisterstil.
  • Nooit meer tanken.
  • Minder onderhoudsgevoelig.
  • Lagere klimaatimpact dan traditionele motoren.
  • Geen uitlaatgassen en andere milieuverontreiniging.

ePropulsion Spirit motor inbouwen

Wilt u een ePropulsion Spirit motor aanschaffen voor uw boot of heeft u hier vragen over? Bestel direct online of neem contact met ons op! Wilt u eerst zelf de kracht en het gebruiksgemak van een ePropulsion Spirit elektrische motor zelf ervaren? Neem dan contact met ons op voor een proefvaart. Bel naar +3185 27 348 38, stuur een e-mail naar info@ebbm.nl of ga naar onze contactpagina.
Bezig met laden...