Home Elektromotoren Torqeedo

Torqeedo

Torqeedo

Torqeedo elektrische motoren

Bent u op zoek naar een elektrische motor voor uw boot? Het liefst krachtig en betrouwbaar, maar ook stil en zuinig? Dan is een elektrische motor van Torqeedo een perfecte optie. Torqeedo is wereldwijd marktleider in elektrische aandrijving van boten en biedt een breed assortiment topmotoren.

Over Torqeedo

Torqeedo startte in 2005 en was er dus al vroeg bij op het gebied van elektrische motoren. Van pionier groeide het bedrijf in relatief korte tijd uit tot wereldmarktleider in elektrische motoren voor boten. In meer dan 50 landen levert Torqeedo motoren; niet alleen voor recreatie en watersport, maar ook voor professionele vaartuigen. De motoren van Torqeedo zijn populair door de combinatie van hoogwaardige kwaliteit en sterke prestaties, voor een betaalbare prijs.

De voordelen van elektrisch varen

Elektrisch varen geeft meer rust aan boord. Geen lawaai, geen gedreun en geen diesellucht. En bovendien geen ‘gedoe’ met tanken, u hoeft alleen maar de stekker in de lader te stoppen.

Elektrisch motoren geven een aanzienlijk lagere klimaatimpact dan andere motoren: afhankelijk van de manier van opladen 30 tot wel 90 procent minder. Elektrisch varen draagt sterk bij aan minder milieuverontreiniging; flora en fauna in en rond het water hebben daar baat bij.

Daar komt nog bij dat elektrische motoren aanzienlijk minder geluid maken dan door fossiele brandstof aangedreven boten. Een elektrische motor geeft ook geen uitlaatgassen. Kortom, ze verstoren mens en natuur - zowel op als in het water - niet.

Het brede assortiment Torqeedo motoren

De innovatieve en milieuvriendelijke elektrische motoren van Torqeedo staan garant voor jarenlang vaarplezier. Het merk biedt de keuze uit zes typen motoren, elk in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo biedt Torqeedo voor vrijwel elke boot de juiste oplossing. We zetten de Torqeedo motoren voor u op een rij:

  • Ultralight: een outboard motor voor kajaks, kano’s en andere lichte boten. Verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Alle drie de uitvoeringen zijn multi oplaadbaar: via de meegeleverde lader en - optioneel - via een 12V kabel of een zonnepaneel. De Ultralight is goed voor een actieradius tot wel 100 kilometer, bij lage snelheid.
  • Travel: voor kleinere motorboten, bijboten en dagzeilers. In twee varianten verkrijgbaar; met een accucapaciteit van 500 Wh of van 915 Wh. Ook de Travel motoren zijn multi oplaadbaar.
  • Cruise R/T: deze krachtige motoren zijn speciaal ontworpen als hoofdaandrijving voor sloepen, tenders, zeil- en motorboten tot zo’n 10 meter lengte. De borstelloze motor, zorgt in combinatie met de speciaal ontworpen schroef voor optimale efficiëntie. Zo kunt u veel langer varen op één acculading.
  • Cruise FP: deze pod-motoren zijn bijzonder geschikt voor motor- en zeilboten tot een lengte van 10 meter. De Cruise FP beschikt net als de Cruise R/Y over een zeer efficiënte borstelloze motor en een speciaal ontworpen schroef. U kunt langer varen op één acculading en de motor zelf heeft maar heel weinig weerstand onder water.
  • Deep Blue: dit systeem gebruiken veel professionals. Het is onder andere geschikt voor snelvarende boten tot een lengte van 8 meter. Daarnaast is het ook een prima keuze voor een boot waarbij het niet primair om de snelheid gaat, zoals waterverplaatsers.

Torqeedo accessoires

Bij ons kunt u ook terecht voor Torqeedo accessoires, zoals een ruime keuze aan laadkabels, verlengkabels, laders en snelladers van het merk. Daarnaast vindt u bij ons ook:

  • Torqeedo propellers in verschillende uitvoeringen, voor Torqeedo Cruise, Travel en Ultralight modellen.
  • Voor de Torqeedo Travel verkopen wij beschermhoezen voor de kop van de motor en draagtassen om de accu of de motor in te vervoeren. 
  • Zonnepanelen voor de Torqeedo Travel en de Ultralight. De panelen zijn compact en zelfs oprolbaar. Erg handig mee te nemen en op te bergen, en uiteraard extreem water- en weerbestendig

Torqeedo motor inbouwen

Wilt u uw Torqeedo motor zelf inbouwen, of kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Doe-het-zelvers helpen wij graag op weg met een inbouwschema, voor zowel motoren als accupakketten. Wilt u uw motor door ons laten inbouwen? We doen het graag voor u, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Heeft u vragen over Torqeedo motoren of andere vragen? Neem contact op! Bel naar +31 85 27 34 838 of stuur een e-mail naar info@ebbm.nl