Home Elektromotoren Waterworld

Waterworld

Waterworld

WaterWorld elektrische motoren

Zoekt u een nieuwe motor voor uw boot of wilt u uw dieselmotor vervangen? WaterWorld biedt het stille, milieuvriendelijke én betaalbare alternatief voor traditionele motoren. De elektrische motoren van WaterWorld zijn geschikt voor vrijwel alle motor- en zeilboten tot 12 meter.

Wat is WaterWorld?

WaterWorld is een Nederlands A-merk op het gebied van elektrische inboard motoren. Het merk biedt de keuze uit motoren met een vermogen van 4 tot 20 kW, vergelijkbaar met verbrandingsmotoren van 8 tot 30 pk.

WaterWorld biedt innovatieve techniek van Nederlandse bodem. De motor, regelaar, accu-display en gashendel werken via een dataverbinding naadloos samen. Bij WaterWorld vormen motor en elektronica een geheel, voorzien van luchtkoeling. Het systeem is zo efficiënt dat het weinig warmte produceert. Waterkoeling is daardoor overbodig. Daardoor is de motor compact en is inbouwen eenvoudiger. Ook heeft het systeem veel minder onderhoud nodig, vergeleken met verbrandingsmotoren.

Voor welke boten zijn de motoren geschikt?

WaterWorld biedt hét moderne alternatief voor traditionele verbrandingsmotoren, in vier variaties. We zetten op een rij welke motor past bij welke boot specificaties:

  • WW 4.0: continu vermogen 4,0 kW, vergelijkbaar met een 8 pk verbrandingsmotor. Geschikt voor boten tot 6 meter lengte of 3 ton gewicht.
  • WW 7.5: continu vermogen 7,5 kW, vergelijkbaar met een 15 pk verbrandingsmotor. Geschikt voor boten tot 8 meter lengte of 5 ton gewicht.
  • WW 10.0: continu vermogen 10 kW, vergelijkbaar met een 20 pk verbrandingsmotor. Geschikt voor boten tot 10 meter lengte of 7,5 ton gewicht
  • WW 20.0: continu vermogen 20 kW, vergelijkbaar met een 30 pk verbrandingsmotor. Geschikt voor boten tot 12 meter lengte of 10 ton gewicht.

Met een WaterWorld motor bent u in één keer klaar. De prijs is namelijk inclusief motor en regelaar in één behuizing, rvs motorbeugels, geïntegreerd stuwdruklager, relais, kleurendisplay en gashendel.

Het gebruiksgemak van een WaterWorld motor

WaterWorld onderscheidt zich niet alleen met goede prestaties, maar ook met gebruiksgemak. Dat begint al bij het installeren. De verstelbare motorsteunen passen op de meeste bestaande funderingen. Ook de bediening is simpel en op het meegeleverde touchscreen display leest u gegevens af, zoals onder andere de accustatus, de snelheid en de actieradius.

De voordelen van elektrisch varen

Vaart u op dit moment nog niet elektrisch? WaterWorld biedt uitstekende mogelijkheden om de overstap te maken naar varen op stroom. Verbrandingsmotoren gaan op de lange termijn verdwijnen. Met elektrisch varen bent u klaar voor de toekomst. Dat de motoren van WaterWorld uitblinken in gebruiksgemak en goede prestaties maakt de overstap nog aantrekkelijker. Maar elektrisch varen biedt nog meer voordelen:

  • De motoren maken nauwelijks geluid; dat betekent meer rust aan boord, voor u, uw vaargenoten én voor de omgeving.
  • U hoeft nooit meer te tanken, maar alleen geregeld simpelweg de stekker in de lader te steken.
  • De klimaatimpact van elektrische motoren is vele malen lager dan die van traditionele motoren. Geen uitlaatgassen of andere milieuverontreiniging.

WaterWorld motoren zijn daarbij nog eens extra duurzaam. WaterWorld produceert de motoren, accu’s en alle onderdelen namelijk in Nederland. Deze hoeven dus niet eerst de halve wereld over, wat bijdraagt aan een lagere klimaatimpact.

Hoe lang kan ik varen met een elektrische motor?

Hoe lang u kunt varen, hangt af van een aantal factoren. Hoe snel en welke afstand wilt u varen, wat zijn de lengte en het gewicht van de boot? En wat is het vermogen van de motor? Iedere boot is weer anders; een gestroomlijnde, lichte boot vaart bijvoorbeeld efficiënter dan een zware en brede boot. Daarom geven wij u advies op maat. Schaft u een WaterWorld motor aan, dan helpen wij u met de keuze van het accupakket dat perfect bij uw boot past.

WaterWorld accu’s

De nieuwe WaterWorld 48-6500 accu is een modern en veilig apparaat, door WaterWorld zelf in eigen huis geproduceerd. De lithium accu kent een zeer lange levensduur. Heeft u meerdere accu’s nodig? Ze zijn makkelijk - plug-and-play - te installeren, in een pakket van 1 tot 4 accu’s.

WaterWorld motor laten inbouwen

Bij ons kunt u niet alleen een WaterWorld motor aanschaffen, maar ook laten inbouwen. We adviseren u ook graag over het beste accupakket voor uw boot. Heeft u vragen over WaterWorld motoren of andere vragen? Neem contact op! Bel naar +31 85 27 34 838 of stuur een e-mail naar info@ebbm.nl
Bezig met laden...
WaterWorld 10.0 inboard
WaterWorld 10.0 inboard

€6.850,00

Prijs per stuk
Bekijk Bestel
WaterWorld 20.0 inboard
WaterWorld 20.0 inboard

€9.500,00

Prijs per stuk
Bekijk Bestel
WaterWorld 4.0 inboard
WaterWorld 4.0 inboard

€4.750,00

Prijs per stuk
Bekijk Bestel
WaterWorld 7.5 inboard
WaterWorld 7.5 inboard

€6.450,00

Prijs per stuk
Bekijk Bestel

Voor vragen kunt u ons bellen of mailen op;
085-2734838
info@ebbm.nl

U bent ook welkom op lokatie van EBBM in Heeg.
De Draei 22A.