Home Elektromotoren ePropulsion elektrische buitenboordmotoren

ePropulsion elektrische buitenboordmotoren

ePropulsion-elektrische-buitenboordmotoren

ePropulsion elektrische buitenboordmotoren

Maakte u al kennis met het elektrische motoren merk ePropulsion? Het brede assortiment van dit merk biedt volop mogelijkheden als u uw dieselmotor wilt vervangen, of wanneer u een nieuwe motor voor uw boot zoekt. ePropulsion biedt stille en milieuvriendelijke oplossingen en dat voor concurrerende prijzen. 

Over het merk ePropulsion

Uit liefde voor water en watersport en de overtuiging dat elektrische motoren beter zijn voor mens en milieu, begonnen vier jonge ondernemers het bedrijf ePropulsion in 2012. Het groeide al snel uit tot een bekende en grote naam op het gebied van elektrische motoren voor boten, met een distributienetwerk in meer dan 60 landen.

Het merk krijgt wereldwijd erkenning voor de uitzonderlijke productkwaliteit, prestaties en technologische innovatie. Een voorbeeld daarvan is de introductie van een borstelloze elektrische buitenboordmotor met directe aandrijving. Ook was ePropulsion een van de eerste motorfabrikanten die integratie bood van hydrogeneratie – accu laadt op door stroming - in elektrische buitenboordmotoren.

De bouwstenen van het succes van ePropulsion 

Wat zijn nu de kenmerken waarmee ePropulsion elektrische motoren zich onderscheiden? We zetten ze op een rij:

  • Productinnovatie: op basis van feedback van klanten, innoveert ePropulsion haar productlijn continu. Alles om een aanzienlijk betere gebruikerservaring te bieden dan verbrandingsmotoren of andere vergelijkbare producten.
  • Kwaliteit: ePropulsion verzamelt en analyseert continu historische en realtime data van zowel hun producten als het productieproces. Het bedrijf beschikt over een geavanceerd laboratorium met uitgebreide testmogelijkheden, om alle denkbare vaaromstandigheden te simuleren.
  • Concurrerende prijzen: ePropulsion levert producten tegen concurrerende prijzen om zoveel mogelijk te stimuleren dat booteigenaren de overstap van verbrandingsmotoren naar elektrisch varen maken.

Het brede assortiment van ePropulsion

Welke motor u nodig heeft, hangt grotendeels af van het totale gewicht van uw boot. Het ePropulsion assortiment begint met de Spirit 1.0, die zo’n 1000 Watt (4 pk) levert. De Spirit-serie is zowel in kortstaart als langstaart variant verkrijgbaar en geschikt voor boten tot 1,5 ton totaal gewicht.

De sterkste elektrische buitenboordmotor van ePropulsion is de Navy 6.0 met 6000 Watt (10 pk). Deze motor is geschikt voor de pleziervaart, hengelsport en andere activiteiten. Door de direct drive technologie is de Navy stil, onderhoudsvrij en betrouwbaar.

Hydrogeneratie

Veel ePropulsion motoren zijn uitgerust met de hydrogeneratie functie. U herkent ze aan 'Evo' in de productnaam, bijvoorbeeld de Spirit 1.0 Evo en de Navy 6.0 Evo. Hydrogeneratie betekent het omzetten van natuurlijke hulpbronnen in elektriciteit. Uw accu laadt bijvoorbeeld op tijdens het zeilen en daardoor kunt u langer varen. Hydrogeneratie is energiezuiniger en milieuvriendelijker dan conventionele oplaadmethoden.

 Elektrisch varen met een ePropulsion motor

Voor wie momenteel nog niet elektrisch vaart, biedt ePropulsion uitstekende mogelijkheden om over te stappen naar varen op stroom. Het assortiment van ePropulsion is enorm breed, dus de kans is groot dat er een motor bijzit die perfect bij uw boot past. Daarnaast biedt elektrisch varen u altijd de volgende voordelen:

  • Meer rust aan boord, voor u, uw vaargenoten en de omgeving, doordat elektrische motoren fluisterstil zijn.
  • Nooit meer te tanken, alleen simpelweg regelmatig opladen door de stekker in de lader te steken.
  • De klimaatimpact van elektrische motoren is vele malen lager dan die van traditionele motoren
  • Elektrische motoren vragen veel minder onderhoud dan verbrandingsmotoren.
  • U bent klaar voor de toekomst: op de lange termijn gaan verbrandingsmotoren namelijk verdwijnen.

ePropulsion accu’s

Een accu van ePropulsion vormt de ideale match met een ePropulsion elektromotor. Net als bij de motoren, is ook bij de accu’s van ePropulsion hoogwaardige maar betaalbare techniek het uitgangspunt. Daarnaast zijn ze erg gebruiksvriendelijk; veel meer dan een stekker steken in de accu en een stekker in de stroomvoorziening hoeft u niet te doen.

De ePropulsion accu’s onderscheiden zich verder door compactheid en een hoge energiedichtheid. Vergeleken met standaard AGM-loodzuuraccu’s zijn ze twee keer zo licht van gewicht. Een ePropulsion accu gaat zo’n 8 jaar mee, en dat is ongeveer 6 keer de levensduur dan loodzuuraccu's. Ook met de oplaadsnelheid zit het goed, binnen enkele uren is een ePropulsion accu weer opgeladen.

ePropulsion laders

De acculaders van ePropulsion beschikken onder andere over een intelligent warmteafvoersysteem, beveiliging tegen oververhitting en tegen omgekeerde polariteit. De acculaders hebben een IP65 classificatie. Dat houdt in dat de waterdichtheid hoog is en ze bijvoorbeeld tegen waterstralen en plenswater kunnen. 

ePropulsion motor kopen of vragen? Neem contact op!

Wilt u een ePropulsion elektrische motor aanschaffen of heeft u hier vragen over? Neem contact met ons op! Bel naar +3185 27 348 38, stuur een e-mail naar info@ebbm.nl of ga naar onze contactpagina.